Hygienecode online - voedselveiligheidsplan

Verplicht voedselveiligheidsplan op basis HACCP/hygiënecode

Bereidt of verhandelt u levensmiddelen? Dan moet u een voedselveiligheidsplan hebben.

Een voedselveiligheidsplan beschrijft de processen die belangrijk zijn bij ontvangst, bereiding, productie, verpakking, opslag en transport van levensmiddelen. In het plan staan ook de zogeheten kritische controlepunten. Dit zijn punten in het productieproces die vragen om extra maatregelen om de voedselveiligheid te garanderen. Ondernemers die levensmiddelen verkopen en volgens HACCP-regels werken, zijn in staat veilig voedsel te produceren.

Ondernemers kunnen er ook voor kiezen om volgens een goedgekeurde, kant-en-klare hygiënecode van een brancheorganisatie te werken. In een hygiënecode staat hoe u ervoor kunt zorgen dat uw producten goed en veilig zijn.

Wij als Hygiënecode Online hebben alle codes voor u gedigitaliseerd. Zodat u direct alle info heeft en alle registratie simpel in onze app kunt doen.

Voedselveiligheidsplan voor bedrijven (HACCP)

Bedrijven die met voedsel omgaan, moeten dat op een veilige en hygiënische manier doen. Daarmee voorkomen ze dat consumenten ziek worden. Met een voedselveiligheidsplan brengt een bedrijf in kaart wat er mis kan gaan. En hoe het fouten kan voorkomen. Bijvoorbeeld door toe te zien op:

  1. persoonlijke hygiëne van medewerkers;
  2. hygiëne tijdens vervoer van grondstoffen (zoals schone melkcontainers);
  3. maatregelen tijdens behandeling of verwerking (bijvoorbeeld gebruik van schone machines die brood snijden);
  4. verpakking (wordt een product snel genoeg ingevroren);
  5. opslag in voldoende schone, donkere ruimtes.

Bedrijven volgen daarbij de regels voor de productie van veilig voedsel van het HACCP-systeem (Hazard Analysis Critical Control Points).

 

Allergenen:

Allergenen is ook een onderdeel van uw voedselveiligheidsplan.

Daarom hebben wij in onze app een allergenen kaart, kunt u printen van allergenen labels en is er een door link met AMS (allergenen managemant systeem) 

klik hier voor een label voorbeeld.