Hygienecode online - haccp labels en coderen

HACCP Coderen / Labels:

Geen onduidelijke en handgeschreven labels!

* Altijd leesbaar

* Labelhistorie gaat derving tegen.

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points alle voedselverwerkers in Europa zijn verplicht een HACCP-plan op te stellen want de HACCP valt onder de Europese wetgeving. De HACCP stickers is een goed hulpmiddel om te gebruiken in het plan. 

De HACCP Stickers worden gebruikt bij het labelen van opengemaakte of gemaakte producten.  Voedsel kan én mag namelijk niet te lang bewaard worden, de houdbaarheid is altijd beperkt. Met behulp van de HACCP Stickers heeft de ondernemer of chefkok een duidelijk overzicht welke producten nog houdbaar zijn en welke niet. 

Daarom is er nu de module coderen in ons HACCP systeem waar je op een simpele manier kunt printen met een Dymo Label writer 450. Je krijgt er de sticker uit met produckt naam, datum van vandaag en THT datum. Ook kun je de allergenen label uitprinten en zelf labels maken.

Klik hier voor een voorbeeld filmpje.

Allergenen Labels:

Sinds december 2014 moet iedereen die voedsel aanbied allergenen informatie geven over de producten. Dit voor zowel voorverpakte producten maar ook voor onverpakte producten. Dit is vastgelegd in de Europese wetgeving.

De consument moet geïnformeerd worden over 14 wettelijke allergenen stoffen die bij de bereiding van het product gebruikt zijn. Hierbij kan je gemakkelijk gebruik maken van de allergenen stickers van Cheflabels, deze allergenen stickers zijn al voorzien van de 14 allergenen stoffen, deze moeten enkel nog aangekruist worden op de allergenen stickers. Wanneer je dus onverpakte producten in de koeling zet dan kan je met de allergenen stickers ze eenvoudig voorzien van de allergenen. Dit werkt in principe hetzelfde als de HACCP stickers.Hygiënecode  Online en HACCP-coderen:

Wij hebben in ons HACCP-regiestratie systeem 2 oplossingen zitten.

Module coderen:

 

Deze module werkt simpel en werkt via de Labelwriter 450 van Dymo. Je kunt hier simpel de etiketten krijgen met naam van het product en 

de datum van bereding en de THT-datum. Of een allergenenlabel. of je kunt zelf een kleine label aanmaken (zie foto). Dit werkt allemaal bedraad dus niet draadloos. En kan alleen gebruikt worden met windows, dus laptop of PC.

 Als u een abonnement heeft van Hygiënecode Online kost deze module € 2.95 p.m.

Vraag nu ook deze module aan: klik hier.

of kijk ook eens op .


Module coderen en etiketten:

Deze Module werkt met een brother QL-1110NWB, (te koop via ons) en werkt wel draadloos als ook bedraad. Deze module geeft vele oplossingen als het gaat om labelen, coderen of zelfs je complete etiketten. Je kunt simpel de naam, allergenen, datum in en datum uit (THT) in je label plaatsen. En simpel printen. Als je een label hebt aangemaakt, zal deze ook in een bibliotheek komen te staan als je weer het zelfde product wil gaan bewaren en een codeer label nodig heeft. Staan deze al klaar in het systeem. Dit geld ook voor de etiketten.

    

Er is zelfs een mogelijkheid om ook je eigen logo op de etiketten te krijgen. Voor deze oplossing neemt u contact op met HACCP Oplosssing BV. via het contact formulier op de website www.haccpoplossing.nl 

Klik hier voor een voorbeeld filmpje.

De kosten voor deze oplossing:

- Als u een abonnement heeft van Hygienecode Online: € 7.95 p.m. voor labelen en coderen.

- Als u alleen via de App gebruik wil maken zonder abonnement op Hygiënecode Online: €14.95 p.m. met € 60,00 installatie kosten.

De printer kosten :  Brother professionele printer QL-111ONWB  € 170,00 per stuk (excl verzendkosten)

Mail ons uw bestelling door.

 

Label /codeer Printer

Met de Hygiënecode Online printer  oplossing is nu het mogelijk om HACCP stickers met alle benodigde informatie te printen in jouw keuken, bakkerij ,slagerij enz.. Zo worden de producten in jouw keuken op een correcte en nette manier gelabeld, zijn onleesbare handschriften verleden tijd en bespaar je veel kostbare tijd.

Hoe werkt het?

Download de app en kies de gewenste codeerlabel. Vul de benodigde informatie zoals de productnaam, houdbaarheidsdatum en allergenen in. Opslaan, afdrukken en de stickers worden snel afgedrukt. Snel en simpel

Start nu met label/codeer Oplossing;

 1. Plug & Play: overal neer te zetten
 2. Formaat printer: L24cm x B14cm x H14cm
 3. Bediening via Hygiënecode Online-app (Android en IOS)
 4. Bluetooth verbinding (Android en IOS)
 5. Professionele presentatie
 6. HCO-creator voor eigen designs
 7. Kant-en-klare labels met iconen zoals veertien allergenen, halal en vegetarisch.
 8. Toevoegen van prijs, streepjescode, enz.
 9. De printer en app kunnen gebruikt worden via Android en IOS en via WiFi.


 

Het correct coderen van de producten in de keuken gaat vaak nog niet zoals het zou moeten gaan. Hieronder vindt u een geheugensteuntje van de producten die volgens de HACCP-richtlijnen gelabeld dienen te worden:

 • Geopende, gekoelde producten (bijvoorbeeld kaas, vleeswaren en salades);
 • Ontdooide producten (bijvoorbeeld diepvriesbroodjes en snacks);
 • Zelf ingevroren producten (bijvoorbeeld maaltijden en groentes);
 • Voorraad producten (bijvoorbeeld in een saladière, snacks);
 • Zelfbereide producten die worden teruggekoeld (bijvoorbeeld maaltijden en soepen);
 • Teruggekoelde producten en restjes (bijvoorbeeld soepen en sauzen);
 • Zelfbereide, gepresenteerde producten (bijvoorbeeld: salades, smoothies, fruitsalades);
 • Producten die buiten de koeling worden gepresenteerd (bijvoorbeeld: belegde broodjes en frituursnacks).