Het juiste labelen van producten in keukens en werkplaatsen verloopt vaak niet vlekkeloos. Het gebeurt regelmatig dat HACCP-labels wordt vergeten of dat er verkeerde informatie op het label staat. Misschien herkent u het: u werkt met dagstickers, maar wanneer u op donderdag een sticker nodig heeft, is deze op. U plakt dan een sticker voor vrijdag, wat onbewust de houdbaarheidsdatum kan verlengen. Dit kan leiden tot fouten en risico's in voedselveiligheid!
Een ander belangrijk punt is de allergeneninformatie op producten die u opslaat of bewaart in de koeling. Zorg dat uw collega’s weten wat er in het product zit, en vooral welke allergenen aanwezig zijn. Zo voorkomt u misverstanden en zorgt u voor een veilige werkplek voor iedereen.
Met de HACCP Registratie App kunt u eenvoudig verschillende HACCP-labels printen, direct vanuit uw registratiesysteem. Deze labels zijn ideaal voor producten die u in de koeling of vriezer bewaart, en voor speciale toepassingen, zoals 2-uursborging. Dit maakt de app uniek voor ondernemers die waarde hechten aan voedselveiligheid en nauwkeurige etikettering.
Alles is overzichtelijk geregeld in uw HACCP-registratieplan van Hygiënecode Online.
Geen onduidelijke en handgeschreven HACCP-stickers!
HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points alle voedselverwerkers in Europa zijn verplicht een HACCP-plan op te stellen want de HACCP valt onder de Europese wetgeving. De HACCP-stickers is een goed hulpmiddel om te gebruiken in het plan. De HACCP-Stickers worden gebruikt bij het labelen van opengemaakte of gemaakte producten. Voedsel kan én mag namelijk niet te lang bewaard worden, de houdbaarheid is altijd beperkt. Met behulp van de HACCP-Stickers heeft de ondernemer of chef-kok een duidelijk overzicht welke producten nog houdbaar zijn en welke niet.
Sinds december 2014 moet iedereen die voedsel aanbied allergenen informatie geven over de producten. Dit voor zowel voorverpakte producten maar ook voor onverpakte producten. Dit is vastgelegd in de Europese wetgeving.
De consument moet geïnformeerd worden over 14 wettelijke allergenen stoffen die bij de bereiding van het product gebruikt zijn. Hierbij kan je gemakkelijk gebruik maken van de allergenen stickers, deze allergenen stickers zijn al voorzien van de 14 allergenen stoffen, deze moeten enkel nog aangekruist worden op de allergenen stickers. Wanneer je dus onverpakte producten in de koeling zet dan kan je met de allergenen stickers ze eenvoudig voorzien van de allergenen. Dit werkt in principe hetzelfde als de HACCP stickers.
Uniek: Unieke oplossing is dat als u alles in uw receptenmap heb staan maakt het systeem ook de bijbehorende sticker. Voor te bewaren bijvoorbeeld. Dit geld ook voor de grondstoffen. Er is zelfs een koppeling met Growzer. Dan haal je simpel je grondstoffen binnen via uw bestellijsten en heeft u voor de grondstoffen een juiste bewaarlabel.
Wat u nodig heeft is de modules coderen plus en de printer uit onze shop.
Liever een pakket aangepast aan uw persoonlijke wensen? Neem vrijblijvend contact op.
Klik op de knop uitbreiding modules of mail ons via info@hygiënecodeonline.nl voor de mogelijkheden.
Nu bezorgen steeds meer gebeurt. Hebben wij een extra optie in onze codeer oplossing.
Door simpel en snel je bezorg label te maken.
Deze kunt u gebruiken bij bezorgen van bijvoorbeeld je horecaklanten of je BBQ.
De info op de sticker is het volgende:
Jeroen: " door deze oplossing is dit platform de meest complete en betaalbare oplossing voor in de keuken"
Van coderen, urenregistratie, Allergenen en uw complete HACCP.