Hygienecode online - Voordelen HCO

HACCP-formulieren in Hygiënecode Online: De HACCP-TOOL!

http://youtu.be/WFC88_Vvnz0

Digitaliseer HACCP met hygiënecode Online:
Het bijhouden van de HACCP-formulieren is tijdrovend. Opnemen, noteren, opbergen. Het leidt in menig bedrijf tot een vuistdikke ordner vol formulieren. Dat kan eenvoudiger, dacht ex Bakker en lunchroom eigenaar J.V. Hassel. Hij ontwikkelde Hygiënecode Online. Gegevens invoeren via de smartphone of tablet, uitlezen en bijhouden ‘in de cloud’.

Digitaliseer HACCP met handige HACCP systeem:
HACCP is er, kortweg, voor bedoeld om de gezondheid van de gast of klant beter te waarborgen. Ieder bedrijf dat voedsel verwerkt, is verplicht om deze systematiek in de dagelijkse bedrijfsvoering te implementeren en moet bij eventuele controles altijd kunnen aantonen dat eraan is voldaan. Is dit niet het geval dan loopt het bedrijf de kans op een boete wanneer het gecontroleerd wordt door de bevoegde instanties.

HACCP: tijdrovend systeem:
Wat HACCP is en waarom het is ingevoerd mag dan duidelijk zijn, in de praktijk van alledag is het een tijdrovend systeem van controleren, noteren, opbergen en checken. Gegevens terugvinden, zeker als ze langere tijd geleden zijn genoteerd, is vaak niet eenvoudig. Niet voor leidinggevenden, noch voor de controleurs van de NVWA, die met enige regelmaat een blik in de ordner vol papieren willen werpen. Want het noteren van de gegevens gebeurt op een manier die bijna niet meer van nu is te noemen.
De temperatuur van de koelingen, het voedsel dat erin is opgeslagen, de schoonmaakfrequentie van de keuken: het wordt allemaal op papier ingevuld. ‘En de nadelen van papier kennen we allemaal’, het is geduldig!. ‘Het scheurt, kreukelt of wordt vies. Ook het invullen gaat niet altijd even goed. Het handschrift is vaak niet duidelijk. Degene die gedurende de dag de formulieren moet controleren, moet er vaak eerst naar op zoek. Het is tijdrovend, maar ook wordt er zo niet direct actie ondernomen terwijl dat misschien wel nodig is. Voor de controle achteraf moeten de formulieren vaak minstens een jaar bewaard blijven. Dat neemt veel ruimte in beslag.’

Digitaliseer HACCP:
Ex bakker ondernemer van Hassel had in zijn bakkerij zelf een digitale oplossing voor zijn bedrijfsvoering dat toen al door de NBC en NVWA een stap ver vooruit werd genoemd. De ergernis over de dagelijks in te vullen papierwinkel en de tijdrovende en praktische nadelen hiervan is sinds de invoering van de Hygiënecodes. In mijn 32 jaar dat ik rond loop in de food sector nog niets anders gehoord dan “het is dat het moet” Het voordeel is dat dit systeem uit de praktijk komt en niet door een IT mensen verzonnen is! Zo is ons systeem compleet voor alle Hygiënecodes die er zijn.
‘Er zijn in Nederland 220.000 bedrijven die zich bezighouden met voedsel en voedselveiligheid. Wij gingen ervan uit dat met name grote bedrijven het wel anders geregeld zouden hebben, maar dat bleek niet het geval. Terwijl veel andere interne processen inmiddels wel zijn gedigitaliseerd. En dat geldt ook voor veel processen rondom voedselveiligheid.’


Hygiënecode Online:
Hij ontwierp een tool die het registreren van de HACCP-controles eenvoudiger en inzichtelijker moest maken. Na een periode van proefdraaien was de tool in 2015 zover klaar dat deze aan het grote publiek gepresenteerd kon worden. ‘Tijdens de Bakkerij dagen en verschillende Horecabeurzen was er veel belangstelling voor. 

Jeroen pakt zijn smartphone erbij om te demonstreren hoe de HACCP tool in de praktijk werkt. Op het scherm kunnen eenvoudig de te controleren goederen of de temperatuur van de koelingen worden ingevuld. Verschillende kleuren geven aan of er voor de controleur nog taken ‘open’ staan. ‘Het grote voordeel hiervan’, zegt hij, ‘is dat het de leidinggevende direct inzicht geeft in de stand van zaken. Voor een cateraar betekent het dat de vestigingsmanager de controle kan doen, waarbij het hoofdkantoor eventueel direct kan meekijken.’ Of je krijg een E-mail alert als er iets vergeten wordt.

Hygiënecode Online zorgt voor voedselveiligheid:
Via een interactief dashboard kunnen de werkprocessen op de werkvloer op ieder niveau geanalyseerd worden. Waar worden de controles niet goed uitgevoerd? Welk personeelslid heeft zijn taken niet of juist wel goed uitgevoerd? Welke koelcel staat niet koud genoeg afgesteld? ‘Zo kan de vestigingsmanager zijn processen beter borgen, wat leidt tot verbetering van de kwaliteit en daarmee de voedselveiligheid. De bewustwording op de werkvloer zal anders worden’, merken we. ‘De data zijn uiteindelijk zelfs te gebruiken voor een functioneringsgesprek. Met Hygiënecode Online wordt voedselveiligheid een business tool in plaats van een verplichting.’
Hygiënecode Online wordt inmiddels gebruikt door bakkers, restaurants, cateraars, supermarkten, vers producenten, vis verwerkers, poeliersbedrijven, brouwerijen, banketbakkers, vishandel en een distributiecentrum, en er zijn verschillende opleidingen gebruikt bij de opleiding van eerste- en tweedejaars studenten Horeca en Bakkerij.
Bedrijven die interesse hebben in ons HACCP systeem kunnen deze laten voorzien van een eigen ‘look and feel’.
HACCP tool is verkrijgbaar vanaf € 19,95 voor de basisversie met onbeperkt aantal gebruikers. Ook de personeelsplanning en uren registratie is een mogelijkheid in het systeem.

Vraag je Proef account aan: klik hier

 

 

Voordelen van het werken met een digitaal systeem:

 • ? Eenvoudig starten en simpele ingericht.  

 • ? Compleet systeem voor u op maat gemaakt.

 • ? Altijd volledig aangepast aan de nieuwe Hygiënecode.

 • ? 24 uur contact, bij vragen over de app.

 • ? Tijdbesparing met invullen.
 • ? Openingsscherm vertelt wat er die dag moet gebeuren. ( "to do list " )

 • ? Systeem denkt zelf na, zodat U niks vergeet.

 • ? Je complete werkplanning, met een duidelijk overzicht wat er gebeurd is en door wie.

 • ? Makkelijk voor iedereen, je hoef geen computerexpert te zijn.

 • ? Slaat alles automatisch op. ( op onze server, dus lage inversteringskosten bij aanschaf tablet)

 • ? Geen papieren rompslomp.

 • ? Geen kwijtgeraakte papieren.

 • ? Slaat alles op in geschiedenis voor eventueel controles.

 • ? Altijd en overal inzicht via persoonlijk inlogcode.

 • ? Personeel eigen inlogcode.

 • ? Geaccepteerd door NVWA.

 • ? Met 1 inlogcode inzicht in meerdere systemen, handig voor bedrijf met filialen en franchise gevers.

 • ? Via pc, laptop, tablet en smartphone.

 • ? Allergenen stickers in het systeem, in de module label printen.

 • ? Allergenen kaart in de module allergenen.

 • ? Systeem in complete huisstijl aan te passen.

 • ? Compleet systeem voor je HACCP-verplichting.

 • ? met uren registratie.

 • ? met personeelplanning.

 •  

 

                                                 HACCP Hygienecodeonline