Hygienecode online - HACCP label coderen

HACCP Coderen / Labels:

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points alle voedselverwerkers in Europa zijn verplicht een HACCP-plan op te stellen want de HACCP valt onder de Europese wetgeving. De HACCP stickers is een goed hulpmiddel om te gebruiken in het plan. 

De HACCP Stickers worden gebruikt bij het labelen van opengemaakte of gemaakte producten.  Voedsel kan én mag namelijk niet te lang bewaard worden, de houdbaarheid is altijd beperkt. Met behulp van de HACCP Stickers heeft de ondernemer of chefkok een duidelijk overzicht welke producten nog houdbaar zijn en welke niet. 

Daarom is er nu de module coderen in ons HACCP systeem waar je op een simpele manier kunt printen met een Dymo Label writer 450. Je krijgt er de sticker uit met produckt naam, datum van vandaag en THT datum. Ook kun je de allergenen label uitprinten en zelf labels maken.

Allergenen Labels:

Sinds december 2014 moet iedereen die voedsel aanbied allergenen informatie geven over de producten. Dit voor zowel voorverpakte producten maar ook voor onverpakte producten. Dit is vastgelegd in de Europese wetgeving.

De consument moet geïnformeerd worden over 14 wettelijke allergenen stoffen die bij de bereiding van het product gebruikt zijn. Hierbij kan je gemakkelijk gebruik maken van de allergenen stickers van Cheflabels, deze allergenen stickers zijn al voorzien van de 14 allergenen stoffen, deze moeten enkel nog aangekruist worden op de allergenen stickers. Wanneer je dus onverpakte producten in de koeling zet dan kan je met de allergenen stickers ze eenvoudig voorzien van de allergenen. Dit werkt in principe hetzelfde als de HACCP stickers.

Info Food Labels is een zeer effectief manual HACCP codeersysteem (houdbaarheidsstickers) ontwikkeld en getest door chefkoks voor voedsel– registratie en opslag en is het enige 2 label codeersysteem bestaande uit: De Pictogramlabel4all & De Week Day (first in first out) Label voor alle CCP’S zoals THT / TGT (gebruik tot of verkoop tot) informatie. Verreweg het beste codeersysteem door een speciale en oplosbare lijm waardoor er geen papier en lijmresten achterblijven na wasprocedure met een naspoeling van 80° Celsius. Ons papier is condensbestendig zodat er ook na een diepvriesperiode nog op geschreven kan worden, denk aan borgingdatum. Nieuw en future proof (altijd volgens de laatste HACCP wet en regelgeving) is ons web-based codeersysteem “Online-Labelling.com” voor het online afdrukken van buffet & productie labels op A4 vellen met een standaard kantoorprinter en single print met een labelprinter. 

Voor de totaal HACCP oplossing zijn we bezig met een oplossing voor coderen via het systeem met dagstickers, HACCPstickers. wordt : HACCP-ONLINE-LABELING-VIDEO.mp4