Hygienecode online - HACCP Brouwerij

Voor wie is de Hygiënecode van toepassing?

• Voor bierbrouwerijen geldt de "Hygiënecode voor Bierbrouwerijen".

• Ook brouwerijhuurders (die hun bier bij een andere bierbrouwerij laten brouwen) moeten zich houden aan deze Hygiënecode.

• Voor de coproducten die als diervoeder worden afgezet is deze hygienecode ook goedgekeurd

Hoe is de nieuwe Hygiënecode tot stand gekomen?

• Het KBC heeft in 2009 de eerste gesprekken gevoerd met het voormalig CBK (nu: Nederlandse Brouwers) / Productschap voor Bier.

• Daarna is het KBC in overleg met de NVWA gestart met het opstellen van de nieuwe Hygiënecode. Hiervoor hebben diverse KBC-leden zich ingespannen vanuit het collectieve karakter van de vereniging. • Over een periode van 4 jaar is er veelvuldig overleg geweest met de NVWA en verschillende Ministeries.

• Dit heeft uiteindelijk geleid tot een positief advies van de NVWA en goedkeuring en publicatie door het Ministerie van VWS. Het Ministerie van EZ is akkoord met het diervoederdeel.

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

• De Traceerbaarheid is duidelijker omschreven. • Diverse beheersmaatregelen zijn nu goed uitgesplitst.

• De CCP’s (Critical Control Points):

1. Pasteurisatie en steriel filtratie bij bieren met een vergistbaar(rest) extract

2. Dosering suiker en gist.

3. Inspectie lege, gereinigde flessen.

4. Klapfles in het proces.

 

Al deze procedures in een online oplossing voor je HACCP in Hygiënecode online.

Het is wel bekend dat er genoeg geregistreed moet worden voor, tijdens en na het brouwproces. Om dit simpel te doen is er een Online oplossing in de maak. Meer info? Bel met 076-7002347

hygienecode brouwerij haccpbrouwerij