Hygienecode online - Glycerol Flesjes

Glycerol Flesjes:

De flesjes zijn gevuld met zuivere glycerol dat geschikt is voor gebruik in voedingsmiddelenbedrijven. Glycerol is beter bekend onder de handelsnaam glycerine.
De flesjes zijn een hulpmiddel bij het meten van de temperatuur in koelingen, vriezers en warmhoudkasten. De warenwet bevat temperatuureisen en gaat hierbij uit van een producttemperatuur.
Het meten van de temperatuur in producten heeft als nadeel dat er besmetting kan optreden. In plaats van het meten in een product kunt de temperatuur meten in de glycerol.
U wordt geadviseerd om met de voeler van de thermometer de binnensluiting door te prikken voordat u het flesje gaat gebruiken.


BESTELLEN VIA ONZE HACCP WINKEL:  Klik HIER


     
Kies een plaats in de ruimte waar de temperatuur het meest ongunstig is. Bijvoorbeeld in de koelcel naast de deur (op deze manier moet immers ook voldaan worden aan de wettelijke eisen).
Plaats het flesje op de stelling op ooghoogte. Let hierbij op dat er boven het flesje nog voldoende ruimte vrij is om de voeler van de thermometer in het flesje te kunnen steken.

GEBRUIK:
Laat na het plaatsen van het flesje de glycerol minimaal 3 uur op temperatuur komen voordat de eerste temperatuurmetingen worden uitgevoerd.
Maak voordat u de meting gaat uitvoeren de voeler van de thermometer goed schoon en desinfecteer deze. Hiermee houdt u de glycerol zuiver.
Op den duur zal toch enige besmetting van de glycerol optreden. Het is daarom belangrijk dat nadat u glycerol heeft gemeten, de voeler van de thermometer reinigt en desinfecteert, zeker als u nog een product wilt meten. In principe is de glycerol geschikt om gedurende een lange periode te worden gebruikt. Alleen vanwege vervuiling zal het op den duur moeten worden vervangen. Advies: na 1e gebruik vervanging na 1 jaar.

 

of direct in de winkel klik hier